© Jelle Sidarow

Ookerbij(tjes)clubs KVG Limburg houdt inclusief sport- en spelkamp

In de zomervakantie van 2018 organiseert KVG Limburg voor de tweede keer haar Ookerbij(tjes)clubs in integratiecentrum de Ookerbij in Hasselt. De Ookerbij(tjes)clubs zijn een inclusieve speelpleinwerking voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inschrijven kan via limburg@kvg.be of 011 23 22 04.

Jelle Sidarow

Deze zomer vinden er maar liefst drie Ookerbij(tjes)clubs plaats; eentje van 9 tot 13 juli 2018, voor jongeren met een handicap van 12 tot 18 jaar; eentje van 13 tot 17 augustus 2018, voor kinderen met een handicap van 4 tot 12 jaar; en eentje van 20 tot 24 augustus, voor jongvolwassenen met een handicap van 18 tot 30 jaar. Dit is onze Ook-er-bijclub. Ook broers, zussen en vrienden zijn van harte welkom. Vijf dagen lang worden de deelnemers ondergedompeld in de gezellige sfeer van vakantie met activiteiten zoals knutselen, koken, spelen, snoezelen, enz. op het programma. Onze enthousiaste Ookerbijtjesclubs-begeleiders zorgen voor een geanimeerd programma en warme begeleiding.In 2017 startte KVG Limburg met de organisatie van een speelpleinwerking voor kinderen met een handicap. Dit jaar krijgt het Ookerbijtjeskamp een make-over: niet alleen de naam verandert van ‘kamp’ naar ‘club’, ook de invulling krijgt een grondige opfrisbeurt! Maar het doel blijft hetzelfde: kinderen en jongeren met een handicap een onvergetelijke week speelplein laten beleven.

De KVG-groep is de grootste organisatie van en voor mensen met een handicap en hun omgeving in Vlaanderen. De KVG-groep heeft vele gezichten. Dé constante in de werking van alle diensten die de KVG-groep vormen, is dat zij allen vertrekken vanuit de beleving van personen met een handicap en hun netwerk. Als beweging van personen met een handicap streeft de KVG-groep naar ‘kwaliteit van bestaan’ en naar een inclusieve samenleving waaraan mensen met een handicap evenwaardig deelnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer