Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Problemen met verlichting Kennedytunnel leiden tot loodzware avondspits, rijstroken blijven tot woensdag afgesloten

Door de afgesloten rijstrook in beide richtingen van de Kennedytunnel is het zoals gevreesd een loodzware avondspits geworden rond Antwerpen. In alle richtingen zijn er lange files ontstaan, ook op het omleidingstraject langs de tijdelijk tolvrije Liefkenshoektunnel. Vanop de A12 vanuit Nederland liepen de wachttijden zelfs op tot twee uur om tot aan de Kennedytunnel te geraken. Ook de ochtendspits morgenvroeg dreigt volledig in het honderd te lopen. 

106 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Onderhoud iets waar de trado regeringen nooit aan gedacht hebben.In Brussel gebruikte ze de helft van de normale hoeveelheid cement voor de tunnels.En in Antwerpen in plaats inox bevestigingen gewoon zacht staal.
  • Patrick Verbelen

    6 jaar geleden
    Acht autosnelwegen die naar een knooppunt leiden, nog iemand verwonderd dat het daar alle dagen file is, en bij een ongeluk alles komt vast te zitten. Een auto-snelweg is bedoeld om snel van A naar B te rijden, behalve dan in België.
  • Piet Huysentruyt

    6 jaar geleden
    Laten we toch maar eerst die F16’s vervangen, investeren in infrastructuur kan wachten?!
  • Karel Ongena

    6 jaar geleden
    Als een en ander al bekend was, waarom dan niet op zondag of 's nachts. Neen, op maandag is gemakkelijker waarschijnlijk. En in Antwerpen breekt men alles te zamen op. Leien en omliggende (alternatieve) straten. Probeer maar eens van de Dambruggestraat naar de Waaslandtunnel te geraken. En ... nergens een agent die wat aan verkeersregeling doet. Gemiddelde snelheid : 0,5 km/uur.
  • Louis Holmes

    6 jaar geleden
    Voor structureel onderhoud is er geen geld want het geld gaat naar drie keer zo dure noodherstellingen, maar wat we zelf doen doen we beter.