© BELGA

Armand De Decker stapt op bij MR

Brussels parlementslid en oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker heeft besloten om op te stappen bij de MR. Dat heeft hij maandagmiddag gemeld in een mail aan partijvoorzitter Olivier Chastel, die op Twitter “akte nam van zijn ontslag”. Maandagochtend was bekend geraakt dat De Decker in verdenking is gesteld voor ongeoorloofde beïnvloeding in het dossier Kazachgate.

Het voorzitterschap van de partij heeft geen toelichting verstrekt bij de inhoud van de mail aan Chastel. Uit goede bron is wel vernomen dat De Decker zich ontgoocheld voelde over de houding van de partij waaraan hij naar eigen zeggen sterk gehecht is. Hij sprak ook over een gebrek aan respect voor het vermoeden van onschuld en voor het werk dat hij tijdens zijn lange carrière heeft verricht voor de Franstalige liberalen.

De Decker deelde Chastel ook de argumenten mee die hij eerder op de dag in een persmededeling had gegoten. Volgens de oud-Senaatsvoorzitter maakt de motivering van de onderzoeksrechter “korte metten met een reeks fantasmen die de pers en bepaalde mensen hebben uitgedragen”. Zo blijkt volgens hem duidelijk dat hij zich niet heeft ingelaten met het wetgevende werk dat resulteerde in de wet op de verruimde minnelijke schikking uit 2011.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer