© Dick Demey

Geen pensioen meer voor vastbenoemden van ziekenhuis Maaseik

Zestig gepensioneerden van het ziekenhuis van Maaseik hebben vandaag te horen gekregen dat hun pensioenkas leeg is. Het gaat om vastbenoemden die destijds aan de slag waren in het OCMW-ziekenhuis van Maaseik en daarna ‘uitgeleend’ werden aan Ziekenhuis Maas en Kempen.

cv/ppn

De vereffenaars trekken nu de federale overheid, de steden en OCMW’s van Maaseik en Bree, Ethias en Ziekenhuis Maas en Kempen in kortgeding voor de rechter om een oplossing te zoeken. “Bij ons gaat het om 45 miljoen euro, maar voor heel Vlaanderen zit je aan 10 miljard euro. Onze gepensioneerden moeten zich geen zorgen maken, als stad hebben we een potje voorzien. Maar dat is een noodoplossing”, benadrukken burgemeester Jan Creemers en schepen Dirk Verlaak van Maaseik.

Ook de andere openbare ziekenhuizen in ons land staat hetzelfde lot te wachten. In totaal zou het gaan om 10 miljard euro. De zwaarste dobber is voor ziekenhuis Antwerpen met zo’n 1,5 miljoen euro pensioenlast. De gemeenten en ziekenhuizen hopen dan ook op een oplossing van de federale overheid. “We hebben al heel veel inspanningen gedaan”, klinkt op het kabinet van pensioenenminister Bacquelaine. “Dit is een strop rond de hals van de lokale overheden”, waarschuwt de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).

Morgen meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer