De New Yorkse aanklager Eric Schneiderman.
Volledig scherm
De New Yorkse aanklager Eric Schneiderman. © Photo News

New Yorkse aanklager #MeToo-zaak stapt op nadat vier vrouwen hem beschuldigen van mishandeling

De New Yorkse procureur-generaal Eric Schneiderman heeft zijn functie neergelegd. Dat deed hij nadat bekend werd dat vier vrouwen hem beschuldigen van mishandeling. De 63-jarige aanklager ontpopte zich de afgelopen maanden als voorvechter van de #MeToo-beweging en dat stuitte de vier vrouwen, die hun verhaal deden aan The New Yorker tegen de borst.

5 reacties

  • Lieven Vermandere

    6 jaar geleden
    Er is iets van een stroper en boswachter....niet noodzakelijk in die volgorde.
  • Erik Claessens

    6 jaar geleden
    De vreselijk heksenjacht gaat verder. Anonieme beschuldigingen, geen officiële aangiftes, enkel geruchten en duistere belastering. Ziedaar de hele #metoo-"beweging".
  • Andy Verachtert

    6 jaar geleden
    Ze leggen geen klacht neer ? Sorry, in geen enkel geval kunnen beschuldigingen geloofd worden zonder rechtszaak en zonder overtuigende bewijzen. Zit zou ons eeuwen achteruitzetten naar de tijd van de heksenjachten. Dit is een hoeksteen van alles wat juridisch is en wat elke burger beschermd tegen loze beschuldigingen. Verhaaltjes en beweringen zijn niet voldoende. Bewijzen aub.
  • Baudouin Huysveld

    6 jaar geleden
    Wie onschuldig is werp de eerste steen, zelfs in de Belgische politiek is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn, wat gebeurt er hier niet,wat er allemaal gebeurt achter de schermen ??? Men zou er nog van verschieten iedereen
  • Johnny Verhoeven

    6 jaar geleden
    De meeste vrouwen gebruiken #metoo om geld te plunderen van mannen, door valse beschuldigingen