PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

IN BEELD: Exact tien jaar geleden verongelukte François Sterchele, maar de guitige volksheld leeft voort in het hart van elke FCB-fan

Belgisch voetbalVandaag is het exact tien jaar geleden dat François Sterchele dodelijk verongelukte. De aanvaller van Club Brugge knalde op 8 mei 2008 rond drie uur 's nachts met zijn Porsche tegen een boom langs de N49 in Vrasene. Voetbalminnend België ontwaakte in shock. De dood van de 26-jarige volksheld met de guitige looks viel voor veel mensen nauwelijks te vatten. Twee dagen later bracht Club Brugge tijdens de wedstrijd tegen Westerlo een indrukwekkend huldebetoon aan zijn overleden spits. Nummer 23, het rugnummer van 'Çoiske', zou nooit meer toegewezen worden. En tien jaar later weerklinkt op Jan Breydel in minuut 23 nog altijd applaus vanop de tribunes. Als eerbetoon aan hun vroegere held. Aan de hand van een aantal foto's brengen wij een overzicht van de veel te korte, maar opmerkelijke voetbalcarrière van François Sterchele.

14 reacties

  • Rebecca Vermeulen

    6 jaar geleden
    Elk overlijden is erg... sommigen zouden beter eerst eens hard op hun tong bijten vooraleer ze onzin uitkramen. Een beetje respect graag !
  • guido van der smissen

    6 jaar geleden
    heb respect voor de overledene en familie maar marc van winckel heeft hier 100% gelijk
  • Marc Van Winckel

    6 jaar geleden
    Sorry ik wens iedereen een lang en gelukkig leven maar het overlijden van Michael Goolaerts in Parijs Roubaix , dat is een drama . Sterchele heeft dit enkel en alleen aan zichzelf te wijten en dit ongeval was perfect te voorkomen .
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Spijtig dat er bij overdreven snelheid dikwijls doden vallen, de ene wordt uitgespuwd bij een veroordeling, de andere geëerd bij zijn dood.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Ik weet nog goed waar ik was 10 jaar geleden. Ik reed net de Rupeltunnel in Boom in toen ik het ochtendnieuws van 06u30 hoorde op Radio 1. Dan ben je wel een tijdje van de kaart.