Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Bondsvoorzitter Linard is het beu: "Volgend seizoen duidelijke regels over de VAR"

Bondsvoorzitter Linard is het beu: "Volgend seizoen duidelijke regels over de VAR"
Beeld Photo News

Bondsvoorzitter Gérard Linard heeft zijn buik stilaan vol van de wekelijks terugkerende discussies over de VAR en de arbitrage. Hij wil dat het volgend seizoen weer over voetbal gaat.

Linard is een beetje geschrokken van de uitspraken van zijn ondervoorzitter Bart Verhaeghe, die na de topper in Brugge openlijk de integriteit van de arbitrage en de VAR in vraag stelde. "Ik denk dat Bart vanuit de emotie reageerde, meteen na de match. Ik ken Bart, hij wil graag perfectie in alles. Ik ga weleens met hem praten. Maar ik kan als bondsvoorzitter vooral niet om het feit heen dat er wekelijks oprispingen zijn over de VAR. Het seizoen is bijna voorbij, maar daarna ga ik met alle betrokkenen praten om te zien wat er allemaal fout loopt."

Linard geeft aan dat er zaken zullen veranderen volgend jaar: "Ik wil dat er voor volgend seizoen duidelijkheid komt. Er zijn duidelijke regels nodig, een structuur die ons toelaat een einde te maken aan de wekelijkse discussies en aan beslissingen die iedereen enerveren. Het moet weer over voetbal gaan."

Lees hier onze focus over de videoref 'Videoref zorgt voor veel discussie: "Deze sport is te oud om nog zo'n wijziging te ondergaan"'.

Gerard Linard.Beeld Photo News