Donald Trump zal straks zijn beslissing over Iran bekendmaken.
Volledig scherm
Donald Trump zal straks zijn beslissing over Iran bekendmaken. © REUTERS

Trump beslist straks over de Iran-deal: drie vragen

De Amerikaanse president Donald Trump gaat vanavond om 20 uur onze tijd aankondigen wat hij beslist heeft over het nucleaire akkoord met Iran. Maar waarover gaat dat weer en wat is nu precies het probleem? En wat kunnen de gevolgen zijn?

21 reacties

  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Eerste vraag : Hoeveel heeft Trump gekregen van de wapenlobby. Vraag twee : Hoeveel verdient Trump er aan via zijn eigen bedrijven. Vraag drie : Hoeveel druk heeft Israël gestoken om toch maar voort te kunnen gaan met hun alles behalve vredelievende politiek of zichzelf te kunnen verzekeren van Amerikaanse (gewapende) steun. Tot de olie op is in diezelfde buurlanden, denk ik.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Het westen mag atoombommen hebben naar hartlust maar het Oosten mag dit niet! Hoelang gaan ze hun dominantie in deze zaak kunnen in stand houden over het oosten zonder een fatale wereldoorlog te veroorzaken!
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Trump doet wat ie wil en de EU-slaven zeggen toch 'ja meneer' sinds 1945 dus daar moet ie niet naar kijken. Iran mag nooit nukes hebben want dan zit India ook met vinger op de trekker en die zijn veel belangrijkere handelspartner.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    De Eu heeft de broek al laten zakken. We moeten onze bedrijven en economie niet laten verzwakken omdat de VS sancties wil heffen. Gewoon een voet zetten en ik wil gerust een boterham minder eten om niet te plooien voor de VS. De tijd dat 1 land de wereld kan dicteren is voorbij.
  • amir alispago

    6 jaar geleden
    Mossad heeft al valse bewijzen klaargemaakt (cd-s usb-sticks,...)voor moest er iemand hen niet geloven. Binnenkort een valse vlag operatie van Israël en wij zijn vertrokken. Irak scenario herhaald zich en wij trappen met openogen erin.