© ANP

Dronken vrouw trekt pluk haar uit bij cafébazin: tien maanden cel

De correctionele rechtbank heeft Marianne M. (61) veroordeeld tot tien maanden cel met probatie-uitstel. De vrouw had te veel gedronken en kreeg het aan de stok met de cafébazin. Ook tegen de politie was ze agressief.

tdk

De feiten speelden zich af in café ’t Pleintje aan de Veemarkt in Mechelen. De vrouw viel mensen lastig in het café en uiteindelijk vroeg de uitbaatster haar om de zaak te verlaten. “Maar toen was het hek helemaal van de dam. M. werd agressief en trok zelfs een pluk haar uit bij de uitbaatster”, zei het openbaar ministerie.

De politie werd erbij gehaald, maar ook tegen hen was de vrouw agressief. Ze trapte wild om zich heen toen de agenten haar wilden meenemen naar het politiebureau.

De vrouw zelf zei tijdens de zitting dat ze onschuldig was en zelf een slachtoffer was. Volgens de politie had ze goed gedronken, maar dat ontkende M. “Ik heb die bewuste namiddag maar twee kriekbieren gedronken”, zei ze.

Rechter Erika Colpin vond in het dossier voldoende elementen die tegen Marianne pleitten en achtte haar over de ganse lijn schuldig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER