BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bellot zwaar in het verweer over rijbewijs met punten: "Het systeem in ons land is zelfs strenger"

Het systeem dat in ons land bestaat is streng genoeg en zelfs strenger dan een rijbewijs met punten. Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot (MR) verklaard in de Kamer. Daarbij somde de minister verschillende maatregelen op die hij de voorbije jaren heeft genomen om de verkeersveiligheid op te krikken. Hij kwam daarbij soms streng uit de hoek voor Justitie, Binnenlandse Zaken en de gewesten.

19 reacties

  • Daniel Bamps

    6 jaar geleden
    Ik sta voor 100% achter de mening van Robert De Reu.Verder laat ik ze daarmee in Vlaanderen maar rommelen en mensjes pesten , ik kom er toch maar zelden.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Ik ben volgens justitie een recidivist omdat ik in 2002 een zware overtreding beging. Hier vergeten ze niets meer en zal je op je 70 ste zwaarder gestraft worden voor een fout van 40 jaar er voor. Het recht om vergeten te worden bestaat niet meer.
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Alweer een reden om niet op NVA te stemmen. Rijbewijs met punten, LEZ zones etc. Enkel Theo doet zijn best maar staat helaas alleen. Voor de eerste keer in mijn leven overweeg ik eenstig om voor Vlaams Belang te stemmen.
  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    Absolute nonsens van Bellot. Een rijbewijs met punten is veel strenger, in de situatie nu kan je oneindig veel overtredingen begaan als je maar onmiddelijk de boete betaalt. En die praatjes dat de slachtoffers sneller dalen dan in buurlanden, ja niet moeilijk omdat de cijfers bij ons abnormaal hoog zijn, meer dan dubbel zo veel dodelijke slachtoffers per gereden kilometer.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Gewoon een nieuw vorm van belastingen, als iemand slecht rijdt zouden ze de autoscholen meer ter verantwoording moeten roepen, nu is dat gewoon een geldmolen.