Bart Somers
Volledig scherm
Bart Somers © BELGA

Mechelen wil bruid die hand weigerde te schudden toch trouwen: "Een handdruk is geen wettelijke voorwaarde voor een huwelijk"

Burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) zwakt zijn standpunt over het weigeren van een hand tijdens een huwelijk af. "Ik ga nu geen commentaar meer geven tot ik met iedereen heb gesproken", zegt de burgemeester aan Belga. 

396 reacties

  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Somers jij bent de Burgermeester van Mechelen niet !jij bent eenLandverrader en zet de Mechelaars opzij ! Alles voor stemmen te halen Zielige Burgermeester !!!
  • albert stroobanddt

    6 jaar geleden
    Lafaard u verloochend uw eigen volk , zij moeten onze normen aanvaarden anders terug naar af. Albert
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    En zo ondermijnen de trado-partijen de identiteit van onze eigen burgers. Weg er mee bij de volgende verkiezingen.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Heeft Rutten u opdracht gegeven om dit koppel zelf te ontvangen en ze te trouwen zonder een hand te geven.U bent op 48 uren tijd 180 graden gedraaid.Wat een afgang.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Over handen geven staat niets in de wet. En gewoonten variëren van streek tot streek, van laag tot laag in de bevolking en zijn onderhevig aan trends. Er was een tijd - niet zo lang geleden - dat je nederig je hoofd moest buigen of je klak afnemen als de pastoor of de baron passeerde. Nu niet meer. In Wallonië soms en vooral in Frankrijk omhelst men elkaar met een kus als begroeting. Moet iemand die daar trouwt de schepen of ambtenaar gaan knuffelen.