Waasland-Beveren en Lokeren houden elkaar in evenwicht

Waasland-Beveren en Lokeren hebben elkaar in evenwicht gehouden in de derby van het Waasland. De match eindigde op 1-1 nadat beide ploegen een penalty omzetten.

wic

Waasland-Beveren (5 op 21) en Lokeren (6 op 21) hadden allebei hun competitiestart gemist. De derby van het Waasland, bijgenaamd de ‘Wasico’, moest de brokken met de fans voor beide teams weer lijmen. Stijn Vreven deed daarvoor beroep op Julian Michel boven François Marquet bij geel-blauw. Bezoekend coach Georges Leekens moest clubicoon Killian Overmeire missen. De middenvelder is op de sukkel met een virale infectie.

Een razende start kende het streekduel echter niet. Het eerste prikje kwam van de thuisploeg, waar Ibrahima Seck op een vrije trap boven iedereen uittorende. Hij kon zijn kopbal echter niet binnen het kader krijgen. Heel veel animo bracht de eerste helft niet, en bij Lokeren mocht Leekens halverwege het eerste deel nog wat meer in de haren krabben. Tom De Sutter moest geblesseerd vervangen. Marko Miric werd als gelegenheidsspits ingebracht en kreeg meteen een goede mogelijkheid, maar trapte nogal wild een wenkende mogelijkheid over doel.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

Lokeren

Twee penalty’s, twee goals

Tien minuten voor rust leek de thuisploeg op voorsprong te klimmen. Floriano Vanzo vond met een knappe voorzet Zinho Gano, die het kopduel won maar het leer via de binnenkant van de paal uit doel zag stuiten. Enkele minuten later kroop Lokeren weer door het oog van de naald: Vanzo kwam alleen voor Copa dankzij een subtiel lobje van Siebe Schrijvers, de Lokerse doelman weerde de bal met zijn lichaam af.

De aanvangsfase van de tweede helft was voor de thuisploeg, waar de inbreng van Marquet meer schwung bracht. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen dankzij een vlaag van zinsverbijstering van Jonathan Buatu. Die ging nogal ondoordacht de tackle aan en kegelde Steve De Ridder zomaar onderuit: strafschop voor de bezoekers, Ari Skulason legde het leer ijskoud in het midden van het doel. De thuisploeg was van slag, maar kwam in de slotfase weer opzetten en kreeg een goedkope penalty toen Joao Carlos de bal even met de hand aaide toen de verdediger zijn evenwicht verloor. Siebe Schrijvers stuurde Copa vanop de stip de verkeerde kant uit en zorgde zo voor de terechte puntendeling.

Met elk één puntje schieten beide clubs wel weinig op in het klassement. Waasland-Beveren deelt de voorlaatste plek nu met Moeskroen, dat gisteren verloor van Club Brugge. Lokeren telt zeven punten en bengelt nog altijd halverwege de rechtertabel.