Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dankzij deze tips is uw tv-avond nu al geslaagd

Laura Groeseneken ofte Sennek, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival.Beeld ANP

Hoe vergaat het de Belgische inzending Sennek in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival? Vanavond kunt u vanop de bank mee jureren. Zoekt u naast deze – en nog vier onmisbare tips – nog meer inspiratie, ga dan te rade bij de volledige tv-gids.

Kan iedereen nog volgen?

Lieven Scheire blikt voor de laatste keer vooruit op de toekomst en doet dat in het bijzijn van panelleden Filip Peeters, Dagny Ros Asmundsdottir, Begijn Le Bleu en Thomas Smith. 

Om 20.35 uur op VTM.

Filip Peeters en Thomas Smith in 'Kan iedereen nog volgen?'.Beeld VTM

Van Gils & het Songfestival

Special van de talkshow met Lieven Van Gils n.a.v. het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Met speciale aandacht voor Laura Groeseneken (Sennek), onze Belgische kandidate die vanavond als vierde zal aantreden in de eerste halve finale.

Om 20.35 uur op Eén. 

Lieven Van Gils in 'Van Gils & Gasten'. Vanavond presenteert hij een special rond het Eurovisiesongfestival.Beeld Screenshot VRT

Eurovisiesongfestival

In de eerste halve finale treden negentien landen aan. De tien beste landen plaatsen zich voor de finale. De televoters thuis en de professionele jury's uit de Eurovisielanden bepalen elk vijftig procent van de resultaten. De Belgische inzending is dit jaar Sennek met haar nummer 'A Matter of Time'. De presentatie wordt verzorgd door Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah en Catarina Furtado, de commentaar komt van Peter Van de Veire.

Om 21.00 uur op Eén.

Wissel van de macht

Herhaling van de zesdelige politieke documentairereeks over kantelmomenten uit de recente Belgische politiek. De eerste aflevering gaat over de Volksunie die uiteen spat. Eind jaren 90 zit de partij in zak en as: moeten ze een klassieke Vlaams-nationale partij blijven of verruimen? Bert Anciaux zet de vernieuwingsoperatie ID-21 op poten, tegen de zin van traditionalisten als Geert Bourgeois, die zich ook verzet tegen voorstellen tot een nieuwe staatshervorming, de Lambermont-akkoorden. De verdeeldheid blijkt ook na een incident met Johan Sauwens. 

Om 22.10 uur op Canvas. 

Wetstraat-journalist Marc Van de Looverbosch in 'Wissel van de macht'.Beeld © VRT

Huis van Saoed

Start van een driedelige documentairereeks die de schijnwerpers richt op de veranderingen die eraan zitten te komen in Saudi-Arabië onder impuls van de nieuwe kroonprins Mohammed bin Salman. De eerste aflevering beslaat de grote veranderingen die anno 2018 op til zijn in Saudi-Arabië. Het koninkrijk is rijk, machtig en heeft veel invloed. De nieuwe kroonprins Mohammed bin Salman heeft beloofd het land te hervormen. Hij zet zich met grote toewijding in om extremisme te een halt toe te roepen en terug te keren naar een gematigde islam.

Om 22.55 uur op NPO 2.