© PN

1 / 2
thumbnail: null

Geen troost voor Pallieters: Lierse met kleinste verschil onderuit in Moeskroen

Lierse heeft zijn fans gaan opsteker kunnen geven. De Pallieters verloren tegen Moeskroen in een akelig leeg Le Canonnier met het kleinste verschil. Het werd een erg zoutloze pot voetbal, waarin de thuisploeg een gevleide zege boekte na een doelpunt van Rotario in de tweede helft. Lierse blijft zo voorlaatste in groep A van Play-Off 2 voor het zwalpende Waasland-Beveren.

JoRo

Eindstand. MOESKROEN 1 - 0 LIERSE

Het was een troosteloze boel in het verre Moeskroen. In Le Canonnier zaten amper een vijfhondertal toeschouwers, waaronder zo'n 20 die meekwamen uit Lier om hun team mogelijk voor de laatste keer aan het werk te zien. Het niveau van het voetbal was dinsdag ook navenant.

Het werd een eerste helft met bijzonder weinig kansen. Eén échte kans was er voor Moeskroen. Een prima mogelijkheid voor Mbomo waar Rakovsky in corner werkte. We speelden toen tien minuten. Maar buiten wat ongevaarlijke kopballen en schoten naar doel was er verder niet veel te melden. Lierse speelde verdienstelijk maar voor gevaar konden de Pallieters niet zorgen. 0-0 was een juiste ruststand.

Na de pauze kwam Lierse meer in het stuk voor. Werner had het lastig op een kopbal van Ntambwe. Joachim mikte over doel en Allach verplichtte Werner met een voetreflex in hoekschop. De enige goal in de partij viel er na een schot van Rotariu, de bal week af op Diarra en 1-0. Na de wedstrijd kregen de spelers fel applaus en gezang van de meegereisde Lierse-fans. Volgende vrijdag speelt Lierse in principe zijn laatste thuismatch tegen Waasland-Beveren.