Niet alleen etnische minderheden, maar ook politiemensen zelf geven aan dat etnisch profileren een realiteit is, waar nog te weinig aandacht voor is. Dat blijkt uit een onderzoek van Amnesty International onder de politiezones in ons land. Archieffoto.
Volledig scherm
Niet alleen etnische minderheden, maar ook politiemensen zelf geven aan dat etnisch profileren een realiteit is, waar nog te weinig aandacht voor is. Dat blijkt uit een onderzoek van Amnesty International onder de politiezones in ons land. Archieffoto. © Photo News

Amnesty: "Te weinig aandacht voor etnisch profileren binnen politie"

Niet alleen etnische minderheden, maar ook politiemensen zelf geven aan dat etnisch profileren een realiteit is, waar nog te weinig aandacht voor is. Dat blijkt uit interviews die mensenrechtenorganisatie Amnesty International de afgelopen maanden voerde met een vijftigtal politieagenten uit het hele land en op verschillende niveaus.

16 reacties

  • Sanka Postelmans

    6 jaar geleden
    Etnisch profileren, daar is een reden voor, iets zegt me dat Chinezen minder vaak gecheckt worden.. ook een minderheid.. hoor je nooit iets van.. als je een Marokkaans gastje in een boomcar ziet rijden of een blank omaatje, waar zit volgens jullie de grootste kans om iets te vinden??
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    amnesty heeft liever dat de politie een oogje dichtknijpt bij allerhande problemen, dan dat de politie het probleem zou durven benoemen en ertegen zou optreden. typische linkse betweterigheid en ontkennen van de realiteit.
  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Niet reageren op je buikgevoel. Inderdaad. Daar mag SP.A en Groen ook eens over nadenken. Die gaan er steeds vanuit de politie zich agressief opstelt. Of het nu Anderlecht, Molenbeek of Antwerpen is ....
  • Jeroen De graaf

    6 jaar geleden
    Wie zijn er verantwoordelijk voor de meeste inbraken, liquidaties en groepsgeweld? Japanners?
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Dat ze eens de statistieken nagaan welke bevolkingsgroep de meeste problemen veroorzaken. Dan is dit nog zacht uitgedrukt.