© REUTERS

DISCUSSIE. Had onze Belgische inzending Sennek in de finale moeten staan van het Songfestival?

Nee, we zijn er niet bij komende zaterdag. Sennek bracht in de halve finale van Eurovisiesongfestival een perfecte versie van haar nummer ‘A Matter of Time’ maar dat werd niet beloond door het publiek en de vakjury’s. ‘Belgium’ zit niet bij de tien gelukkige landen uit de eerste halve finale die doorgaan naar de finale.

doro

(Lees verder onder het formulier)

Had onze Belgische inzending Sennek in de finale moeten staan van het Songfestival?

Geef in onderstaand invulformulier uw reactie, een selectie hieruit publiceren we morgen in de krant in de rubriek Heet van de Tong.

De 28-jarige Leuvense, echte naam Laura Groeseneken, bracht in de halve finale haar zelfgeschreven nummer “A Matter of Time” als vierde van de 19 deelnemers. Tien daarvan stootten door naar de finale. Dat zijn Ierland, Oostenrijk, Estland, Cyprus, Litouwen, Israël, Tsjechië, Bulgarije, Albanië en Finland.

Sennek, getooid in de veelbesproken zwarte transparante jurk van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho, was duidelijk zenuwachtig maar dat leek evenwel weinig invloed te hebben op haar stem. De “watchers” waren het erover eens dat ze een degelijke prestatie had neergezet en dat een finale binnen bereik was. De jury en de kijkers thuis waren het er blijkbaar niet mee eens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER