VRT NWS
Volledig scherm
© VRT NWS

De ontroerende kennismaking tussen een Iraakse muzikant en een gulle Vlaming die viool voor muziekschool in Mosoel schonk

Het was een kippenvelmoment voor heel Vlaanderen. Twee Iraakse muzikanten die voor VRT-journalist Rudi Vranckx het nummer ‘Imagine’ speelden en zongen, in het puin van hun muziekschool in Mosoel. Met instrumenten die ze verstopt hadden voor de terroristen van IS. Verschillende Vlamingen waren zo ontroerd dat ze hun instrument naar de Iraakse stad wilden opsturen. Het werd uiteindelijk een karrenvracht. Nu zijn enkele Iraakse muzikanten op bezoek in ons land, om de gulle schenkers te bedanken. Het weerzien tussen Sabine, Mohammed en de viool van haar vader was heel hartelijk.

4 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Wat hier beschamend is, zijn de reacties van Niko en Henri! Hoe kan er ooit echt "vrede" zijn als "mensen" zelfs zo iets moois neerhalen?
  • j hm

    6 jaar geleden
    Inderdaad Niko, en Martine Tanghe kon het ook weer niet laten om een zoveelste onnozel emo-gezicht te trekken! Als zij het nieuws doet zap ik steevast naar Vtm in de hoop dat het Freek is, dat is nog juist te harden..
  • Niko

    6 jaar geleden
    Deze linkse emo zever wordt gebruikt als glijmiddel om de omvolking in onze strot te rammen, beschamend!
  • Jos Witters

    6 jaar geleden
    Toch prachtig hoe, zonder invloed van extremisten of religie, mensen van totaal andere culturen vredevol en liefdevol met elkaar kunnen omgaan.