Nacer Bouhanni.
Volledig scherm
Nacer Bouhanni. © Photo News

KOERS KORT (09-10/05): Bouhanni wint in Vierdaagse van Duinkerke, zestigste profzege voor Franse sprinter

VeldrijdenVorige week raakte al bekend dat de Hotondcross in Ronse komend seizoen de overstap maakt naar de Brico Crossen. Vandaag komt daar met de cross van Essen nog een nieuwe wedstrijd bij. Daarmee telt de serie nu acht manches, zowel geografisch als in tijd gespreid.

0 reacties

  1. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.
  2. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”