"We gaan op voorhand met koppels die aangeven geen hand te willen geven een gesprek voeren en hen de visie van de stad op samenleven toelichten", klinkt het.
Volledig scherm
"We gaan op voorhand met koppels die aangeven geen hand te willen geven een gesprek voeren en hen de visie van de stad op samenleven toelichten", klinkt het. © thinkstock

Hand of niet: Mechelen garandeert wettelijk recht om te trouwen

Mechelen zal een bruid die wil huwen maar de schepen of burgemeester geen hand wil geven, toch trouwen. Dat meldt het stadsbestuur, nadat burgemeester Bart Somers (Open Vld) gisteren al zei dat iedereen het recht heeft om in het huwelijk te treden. Een schepen blijft wel het recht hebben het huwelijk niet te voltrekken, maar dan zal een ander lid van het schepencollege die taak overnemen.

46 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat is geen elementaire en algemene waarde. Dat is een gebruik. Dat overigens niet overal gangbaar is. In Latijnse landen omhelst men elkaar met een kus als begroeting. Moet dan dat ook met de ambtenaar om daar te mogen huwen. Het is erg gesteld als men het onderscheid niet meer kan maken met plaatselijke zeden en gebruiken en als universeel beschouwde menselijke waarden zoals respect voor elkaar.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Neen, ik wil dat niet !! Geen hand geven is NIET TROUWEN, wat is me dat nu ?
  • robert dumortier

    6 jaar geleden
    Schepen moet afgezet worden hij weigert te werken uit eigen belangen en verzuimt zijn werk.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Gewoon niet meer gaan winkelen in Mechelen, ga daar geen geld uitgeven maar laat die economie maar in stand worden gehouden door hun overvloed aan nachtwinkels en kebabzaken. Mij niet gelaten! Ik lust toch geen kebab.
  • Philippe Bienfait

    6 jaar geleden
    Jonge mensen die niet in staat zijn om elementaire Europese waarden te respecteren hebben hier NIETS te zoeken en zouden best verhuizen naar een islamitisch land, maar het ergste is de uitspraak van Somers dat totaal haaks staat met de noodzaak van inburgering in onze maatschappij voor een leefbare samenleving