ontruiming Brussel Zuid: politie sluit een deel van het station af
Volledig scherm
ontruiming Brussel Zuid: politie sluit een deel van het station af © Baert Marc

Man lost schot in Brussel-Zuid: verdachte geïdentificeerd

De politie heeft twee perrons van het treinstation Brussel-Zuid rond 17 uur ontruimd na een interventie, wat voor paniek zorgde. Getuigen spraken van een "luide knal" en een mogelijk schietincident. Dat laatste werd na analyse van camerabeelden bevestigd. Het station is ondertussen opnieuw open. Intussen is de man geïdentificeerd, maar hij isnog altijd spoorloos. "In het belang van het onderzoek leggen we momenteel geen verklaringen af", klinkt het bij het parket.  Op beelden die VTM NIEUWS in handen kreeg, is te zien hoe de vermoedelijke dader maar nipt ontsnapt aan de politie.

86 reacties

  • Johan De Bruycker

    6 jaar geleden
    Het zal wel weer gene Peeters of Janssens geweest zijn zeker...anders stond zijn naam,adres,tel nummer en schoenmaat hier in het groot gedrukt.
  • Kalo Anders

    6 jaar geleden
    Blijkbaar een "familieruzie". In Vlaanderen wordt er soms - in het ergeste geval - een tuinkabout over de schutting gekieperd, maar dat is allemaal onze mentaliteit; in echte landen lopen ze in het openbaar met geweren rond, en wordt er al eens geschoten op elkaar. Of, naar om het even wat. Een geluk dat er daarbij geen doden kunnen vallen.
  • vangeel guido

    6 jaar geleden
    Oppakken en 10 jaar de cel in met die achterlijke.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Er lopen hier de laatste tijd opvallend veel gestoorde of verwarde mensen rond,hopelijk is het niet besmettelijk.De regering is reeds geruime tijd niet meer bekwaam om de veiligheid en vrijheid van zijn burgers te garanderen.Iedereen weet hoe dat komt,maar niemand doet er wat aan.Volgende jaren zullen onze kinderen en kleinkinderen daarvan het grote slachtoffer zijn.
  • Dick DECOCK

    6 jaar geleden
    Wie durft er in Brussel nog ongewapend rondlopen?