Vijf smaakvolle tips voor het hele gezin tijdens het Hemelvaartweekend met Antwerpen Proeft

Sterrenchefs, restaurants, BV’s en niet de standaard feestfoodtrucks, maar de betere kwaliteit aan streetfood. Vanaf donderdag 10 mei tot 13 mei kan je tijdens het lange weekend van Hemelvaart dit allemaal komen smullen op Antwerpen Proeft aan de Waagnatie.

sael

Het foodfestival biedt signatuurgerechten in degustatievorm aan tussen 5 en 8 euro. Daarnaast kunnen bezoekers gratis deelnemen aan kookdemonstraties, culinaire workshops en zijn er verschillende activiteiten voor zowel jong als oud. Proeven, zien en actie! Wij geven alvast een selectie van 5 tips voor het hele gezin.

AEG Cooking Club

De chefs leren je tijdens deze sessiesalles over de keukentoestellen, recepten en ingrediënten waarmee je aan de slag gaat. Als kers op de taart kun je gratis proeven van je eigen kookkunsten en trakteren we je op een welverdiend drankje. Voordeel: aanmelden kan gewoon ter plaatse.

Young Foodies

Aan de kleinsten wordt er ook gedacht. Tijdens deze kookworkshops maken kinderen in groep met de chefs een aantal lekkernijen klaar. De kinderen kunnen kiezen uit de opties lunch, high tea en diner. Wil je weten wat er op het menu staat? En met je zoontje/dochtertje alles even overlopen. Bekijk het volledige programma op de website.

AEG Baking Lab

Bakliefhebbers opgelet! In dit ‘bak lab’ kan je je eigen brood leren bakken. De workshops duren 45 minuten en op het einde van de dag neem je je perfect gebakken brood lekker mee, om thuis van na te genieten. Je hebt een keuze uit verschillende sessies.

AEG Proeft Podium

Van omelettenbattles met o.a. Antwerpse burgemeester Bart de Wever tot gerechtjes maken met bekende televisiekoks en signeersessies van culinaire auteurs. Ontdek snel het diverse programma op de website.

Weber Grill Academy met Birger van Tjop’s

Wil je leren barbecueën als een professional? Tijdens deze masterclass kan je heel wat nuttige tips verwachten over: perfect aansteken, slim onderhoud, praktische accessoires en meer.

Elk niveau is welkom, van enthousiaste beginner tot gedreven semiprofessional.

Ceremoniemeester is niemand minder dan ‘smokey boy’ Birger Allary van Tjop’s, met Karel Knockaert winnaar van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ 2017. Bekijk het aanbod van deze masterclass hier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER