iStock
Volledig scherm
© iStock

Aantal kandidaat-huurders voor sociale woningen neemt toe

Het aantal kandidaat-huurders voor een sociale woning en voor een woning van het sociaal verhuurkantoor in Vlaanderen neemt toe. Het aantal (unieke) kandidaten op de wachtlijst voor een sociale woning steeg van 120.504 eind 2014 tot 137.177. Bij de sociale verhuurkantoren was er in dezelfde periode een toename van 34.684 tot 45.060. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) op een schriftelijke vraag van Mercedes Van Volcem (Open Vld).

16 reacties

  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    niet moeilijk als ge uw grenzen wagenwijd openzet.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Kandidaat huurders voor sociale woningen moeten een ding wel begrijpen. Er is niets sociaal meer aan sociale woningen. De huurprijs mag dan laag zijn. De kosten zijn torenhoog en bedragen soms tot het dubbele van de huurprijs . Daarbij komt nog dat zowat alle sociale woningen van bedenkelijke kwaliteit zijn.
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    idd maar stop met migranten te laten voor gaan , wij mogen de afgedankte app met 1 slaapkamer en zij krijgen de nieuwbouw app met 4 of 5 slaapkamers !!!!
  • Rayan El Arami

    6 jaar geleden
    Verschiet ik niet van. De huurprijzen als een bekeken? Bovendien zijn het bijna allemaal huizen met drie of meer slaapkamers. Pasgetrouwde koppels of singles vinden nog nauwelijks iets op maat (kleiners). Van de week nog gelezen dat de huurprijzen de laatste jaren feller gestegen zijn dan de lonen. Met dank aan deze regering voor wie een indexsprong bij de lonen wel kan maar bij de huurprijzen niet!
  • Peter

    6 jaar geleden
    3 jaar terug, de geweldige slogan, DE KRACHT VAN VERANDERING. We zijn nog niet aan het eind van de tunnel, en de verarming slaat langs alle kanten toe. De stem van het volk is te zwak waardoor uitbuiting schering en inslag is voor de gewone man. Jammer dat de intelligente heren in Brussel ooglappen dragen.