Fans en iconen Lierse kijken vooruit op emotionele supportersavond: "Het liep fout toen we kleinste grote club wilden worden"

Supportersplatform Lierse voor Altijd organiseerde woensdagavond een avond voor alle Lierse-fans om te spreken over de toekomst en de rijke geschiedenis van de Pallieters. De hand werd gereikt naar traditieclub Lyra, om zo de Liersegeschiedenis én -toekomst te redden. Eerder op woensdag vroeg Lierse officieel het faillissement aan. "We waren de grootste kleine club. Maar het liep fout toen we kleinste grote club wilden worden", zo verwoordde Bert Jansen, woordvoerder van Lierse voor Altijd.

Bert Provoost, jtp

LEES OOK: Lierse SK vraagt faillissement aan, wedstrijden Play-off 2 worden niet meer gespeeld

De kantine van KVK Hooikt zat bomvol voor de supportersavond van Lierse Voor Altijd. Niet enkel met fans en sympathisanten van Lierse, maar ook met ex-coryfeeën zoals Stanley Menzo en Eric Van Meir.

“Ik was in Nederland en Eric Van Meir vroeg me of ik wilde komen. Ja dus, want Lierse zit nog altijd in mijn hart. Ik kom nog geregeld in de stad. Ik woon in Zuid-Afrika, maar telkens als ik in Nederland ben, kom ik ook even langs in Lier”, zo zei ex-doelman en coach Stanley Menzo. De periode bij Lierse was de mooiste uit mijn carrière. Zeker de derde helft was de moeite. In Lier kon ik weer mens zijn. Het was als thuiskomen in een warm bad."

Lees verder onder de video

<span itemprop="name" content="Emotionele avond Lierse"></span> <span itemprop="description" content="null"></span> <span itemprop="duration" content="193"></span> <span itemprop="thumbnailUrl" content="http://cfvod.kaltura.com/p/1467261/sp/146726100/thumbnail/entry_id/1_jik90ulx/version/100001"></span> <span itemprop="uploadDate" content="2018-05-09T21:43:12.000Z"></span> <span itemprop="width" content="630"></span> <span itemprop="height" content="472"></span>

De avond werd geopend door Bert Jansen, woordvoerder van Lierse voor Altijd. "We waren de grootste kleine club. Maar het liep fout toen we kleinste grote club wilden worden", zo opende hij. Maar nu moet er vooruit gekeken worden en Lierse Voor Altijd ziet een fusie met Lyra als de beste oplossing. "Tweehonderd jaar voetbaltraditie samenbrengen, dat moet lukken als we respect hebben voor elkaars traditie. Bijvoorbeeld: de thuismatchen afwerken in geel-zwart en op verplaatsing spelen in rood-wit. Zou dat zo erg zijn?", klonk het.

LEES OOK: Fans Lyra staan niet te springen voor fusie Lierse: “Als je kijkt naar Beerschot, dan blijft er van Wilrijk niets meer over”

"We zouden voor supportersparticipatie willen gaan. De supporters moeten baas zijn. Investeerders die tien miljoen willen investeren, zijn niet meer welkom", aldus Jansen. "Het enige positieve dat in de krant stond, waren jullie, de supporters. Daar mogen we fier op zijn. Het stamnummer 30 zijn we vandaag door het faillissement kwijt. De Bond zet het nu op het schap tot er iemand ooit dat nummer terug opeist. Die moet dan band aantonen met verleden en bijhorende achterstallige betalingen doen. Dan kunnen we het terugkrijgen. Dat moét altijd onze ambitie zijn."

Herbeleef hier de avond:

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL