Moeskroen overweegt nog steeds juridische stappen tegen KV Mechelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Moeskroen is de aanvallen van andere clubs op zijn proflicentie grondig beu. Ook al gaf het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) vandaag goed nieuws aan de Henegouwse club, Moeskroen is dit jaar niet van plan KV Mechelen er zomaar mee te laten wegkomen. "We zijn nog steeds aan het bekijken of we KVM niet kunnen vervolgen", zei Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck. "Moeskroen is het beu om afgeschilderd te worden als een club vol bandieten en huurlingen", verklaarde de voorzitter. Na het beroep van KV Mechelen tegen de licentietoekenning moesten "les Hurlus" voor het vierde jaar op rij voor het BAS verschijnen. "Het wordt een gewoonte dat de degradant toch maar een poging doet om te mogen blijven in eerste klasse. En dat telkens op de kap van Moeskroen."

Voorzitter Declerck schreef eerder al een brief naar de Pro League, met de vraag om sancties te treffen tegen Malinwa - conform de statuten van de Pro League. "Johan Timmermans (voorzitter KV Mechelen) en Joseph Allijns (voorzitter KV Kortrijk) hebben samengezeten met Pierre François (CEO Pro League). Een aantal clubs hebben ons daarover geïnformeerd, maar Moeskroen was niet uitgenodigd op die vergadering. Wat daar precies gezegd geweest is, weet ik niet. En het interesseert me ook niet", stelde Declerck.

"Ik ben wel heel tevreden dat Pierre François met een nieuw reglement deze problemen in de toekomst wil vermijden. Als de degradant een juridische procedure aanspant tegen een andere club en gelijk krijgt, degraderen beide clubs. De sportieve degradatie kan zo niet meer ontlopen worden via de groene tafel. Ik vind het heel goed dat de Pro League zo'n voorstel op tafel legt. Al komt het er misschien nooit, over het idee moet namelijk nog gestemd worden."

bron: Belga