Van Aert verbeet pijn: “Bang voor morgen”

Wout van Aert pakte in Iowa ook de Wereldbekermanche veldrijden, ondanks een barstje in de teen en problemen met zijn ketting. “Mijn teen? Ik had vooral last van mijn rug en de hitte”, vertelde hij bij Play Sports.

wic

Van Aert kende een woelige voorbereiding op de manche in Iowa. In de veldrit in Las Vegas liep de wereldkampioen een barstje in zijn teen op, waardoor zijn deelname tot het laatste moment twijfelachtig was. “Ik had dit niet verwacht”, aldus Van Aert bij Play Sports. “De laatste twee dagen zijn hectisch geweest voor mij. Ook het verloop van de race was niet ideaal. Ik kreeg een stuk hout in mijn ketting en moest vanuit het peloton terug proberen me naar voren te knokken. Daarna kon ik echter mijn eigen tempo ontwikkelen en ik zag meteen dat ik goede rondetijden reed, waardoor ik terug vooraan raakte.”

“Al bij al is het goed meegevallen met die teen. Het waren eigenlijk vooral mijn rug en de hitte waar ik veel last van had. Ik had ook veel pijn in mijn been, meer zelfs dan in mijn tenen. Ik had pijnstillers genomen en er zat tape rond mijn teen om die goed te ondersteunen. Maar ik ben ook wel bang voor morgen, ik vrees dat de pijn in mijn teen dan zal doorsijpelen. Tijdens de wedstrijd was de pijn onder controle, maar nu voel ik dat mijn teen al een beetje klopt. Als ik terug in België ben, ga ik meteen op controle bij de dokter.”

Van Aert toonde zich ook nog enthousiast over de goede sfeer in de Verenigde Staten. “Nog nooit heb ik zoveel mensen zien joelen. Het is niet dat we zo’n aantallen niet gewoon zijn in België, maar ze hadden gewoon ongelofelijk veel kabaal en hebben heel veel respect.”

Ook een barst in de teen houdt oppermachtige Van Aert niet tegen

Wout Van Aert heeft ook de Wereldbekermanche in Iowa gewonnen. Ondanks een barst in de teen was hij de sterkste van het pak. Hij blijft uiteraard ook leider in het klassement, nadat hij eerder ook won in Las Vegas.

Zijn start was voorzichtig en na een klein probleem met de ketting volgde Van Aert op iets meer dan 20 seconden. De wereldkampioen bleef er rustig onder en seconden per seconde kwam hij terug. Vooraan kende Tom Meeusen de sterkste start, maar Michael Vanthourenhout en nadien Laurens Sweeck maakten de koers hard. Die laatste reed alleen op kop en de rest moest passen, maar daar was ineens Van Aert. Een eerste inhaalpoging lukte niet, maar twee rondes voor het einde ging hij erop en erover.

Het was het sein van een nieuwe knappe solo van de wereldkampioen. Zijn bonus groeide razendsnel, Sweeck kreeg snel in de mot dat hij voor de twede plek reed.

In de achtergrond kwam Kevin Pauwels, lang onzichtbaar, plots opzetten. Ploegmaat Vanthourenhout zakte dan weer helemaal weg.

Vooraan was de strijd gestreden. Van Aert reed soeverein naar de zege, Sweeck verloor zijn tweede plek nog aan Pauwels, die sterk finishte.

Herbeleef hier de koers!

Van Aert reageert na zege: “Bang voor de pijn morgen”

Uitslag:

1. Wout Van Aert

2. Kevin Pauwels

3. Laurens Sweek

4. Aernouts

5. Vermeersch

6.Van Kessel

7.Hermans

8.D.Vanthourenhout

9.Aerts

10.Hyde

Stand Wereldbeker:

1. Van Aert 160 ptn

2. Sweeck 130 ptn

3. Pauwels 109 ptn

4. Aerts 104 ptn

5. M. Vanthourenhout 101 ptn

6. Hermans 98 ptn

7. Aernouts 95 ptn

8. D. Vanthourenhout 94 ptn

9. Vermeersch 93 ptn

10. Peeters 91 ptn

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer