Coppa Italia - Juventus met bekerwinst op weg naar dubbel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Juventus heeft woensdag in het Stadio Olimpico van Rome voor het vierde jaar op rij de Coppa Italia veroverd. De ploeg uit Turijn, die aanstaande zondag in hetzelfde stadion aan één punt genoeg heeft om kampioen te worden, won de Italiaanse bekerfinale met 4-0 van AC Milaan. In minder dan tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Medhi Benatia kopte Juventus in de 56e minuut op 1-0 op aangeven van Miralem Pjanic. Vijf minuten later verdubbelde Douglas Costa de voorsprong. En drie minuten daarop stelde Benatia met zijn tweede treffer de zege veilig. Door een eigen doelpunt van Nikola Kalinic werd de eindstand 4-0.

Juventus speelt zondag bij AS Roma en kan dan de titel pakken. Napoli heeft met nog twee duels te spelen zes punten minder dan de koploper.

De "Oude Dame" heeft de Coppa Italia nu dertien keer in de prijzenkast en doet daarmee ruim beter dan de concurrentie. Roma won de beker negen keer en Inter Milaan staat met zeven bekerzeges ook nog op het podium. Behoudens mirakels wordt Juventus een 34e keer Italiaans landskampioen, ook een record, en pakt het zo voor de vierde keer op rij de dubbel.

bron: Belga