De Syrische hoofdstad Damascus vannacht.
Volledig scherm
De Syrische hoofdstad Damascus vannacht. © REUTERS

23 doden bij Israëlische bombardementen: "Nagenoeg alle Iraanse infrastructuur in Syrië getroffen"

Het Israëlische leger heeft als reactie op raketaanvallen vanuit Syrië tientallen Iraanse militaire doelwitten in het land aangevallen. Het  leger heeft daarbij "nagenoeg alle militaire infrastructuur van Iran in Syrië getroffen". Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman verklaard. "Als de regen op ons valt, dan zal het bij hen stormen", zei hij op een persconferentie. "Ik hoop dat deze episode nu afgesloten is en dat ze het begrepen hebben." Bij de aanvallen kwamen vijf Syrische soldaten en achttien strijders van geallieerde groepen om het leven.

148 reacties

  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Als het nu verkiezingen zouden zijn in Israël zou de partij van premier Nethanayu 5 zetels meer halen en dat was voor de aanval .Zelf het Arabische Bahrein steunt de aanvallen op de Iraanse troepen en ook Saoudie-Arabië zal er niet rouwig zijn .Af en toe orde op zaken stellen kan geen kwaad in die regio ,een leven is daar toch niets waard als je ziet wat er al jaren gebeurd in Syrië .
  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    Ze kunnen het in Israël EN in de VS niet verkroppen dat zowel Iran als Syrië niet in de Centrale Bank willen stappen. Dàt is de reden van het conflict en niets anders. Bovendien wil Israël niets anders dan beide landen annexeren om hun wurggreep nog meer te kunnen versterken. Hopelijk wordt dat onland spoedig van de kaart geveegd.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Mevrouw Bernaerts. Er nooit van gehoord dat alles begon met de dreiging van Nasser om de Straat van Tiran te blokkeren en daarmee de zo noodzakelijke Israëlische haven van Eilat onbereikbaar te maken? Nee? En ook niet dat hij opriep tot het vernietigen van Israël door het Arabische volk dat daarvoor bereid was te vechten? Nooit van gehoord dat Israël dáárop regeerde? Nee?
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    De schapen zijn veranderd in wolven...het verschil. Zet Israël zonder wapens en binnen de zes maand zijn de bewoners uitgeroeid en is het land van de kaart geveegd...de realiteit.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Och Diane, iemand die een lijst medeondertekent om Netanyahu te arresteren als hij naar België komt is toch hoogst onbetrouwbaar als het over Israël gaat. Want die aarzelt niet om geschiedkundige feiten even naar de hand te zetten, met halve of hele onjuistheden.