Gina Haspel gisteren bij het begin van de hoorzittingen in de Senaat.
Volledig scherm
Gina Haspel gisteren bij het begin van de hoorzittingen in de Senaat. © Photo News

John McCain, zelf ooit gefolterd, verzet zich tegen nominatie van Gina Haspel als CIA-baas

Als het aan de Amerikaanse senator John McCain ligt, wordt Gina Haspel niet het nieuwe hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De Republikein, die lijdt aan een agressieve vorm van hersenkanker, zegt dat hij, na de verhoren van Haspel te hebben gehoord, geen vertrouwen in de kandidate heeft. Hij roept zijn collega's op haar nominatie te verwerpen. 

5 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    McCain is type dat jonge Amerikanen graag wil laten lijden in buitenlandse oorlogen omdat hijzelf daar paar jaar in cachot zat, ziekelijk rancuneus soort is dat. Hoe dichter bij de dood hoe giftiger, je hebt van die ouwen.
  • Paul Martens

    6 jaar geleden
    Merlijn, John Mc Cain is wel een Republikein!
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Het gaat niet of je Trump durft tegenspreken of neit of je democartiesch bent of niet. Je bent voor of tegen foltering. Als de doelstelling is om informatie los te krijgen dan is foltering inderdaad het verkeerde middel. Na een tijdje als je breekt vertel je hen wat ze willen horen, waar of neit niet. Dus op dat vlak is foltering nutteloos.
  • Merlijn Metatron

    6 jaar geleden
    democratie bestaat alleen in amerika als de democraten winnen...................... kunnen hun naam beter veranderen in antidemocraten......................
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Respect,tenminste iemand die meneer Trump durft tegenwerken.
  1. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israël geeft gijzelaarsdeal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Israël geeft gijzelaars­deal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de crisis in het Midden-Oosten. De VS en 17 andere landen roepen op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn donderdag een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en diens zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement.