Peter Wouters, de nieuwe voorzitter van beweging.net.
Volledig scherm
Peter Wouters, de nieuwe voorzitter van beweging.net. © BELGA

OPINIE. Nieuwe voorzitter beweging.net neemt "verrechtsing samenleving en politiek" op de korrel: "Lokale politiek blind en doof voor inspraak burger"

OpinieHet is vandaag 'Rerum Novarum', het feest van de christelijke arbeiders. Naar aanleiding daarvan heeft Peter Wouters, die als voorzitter van beweging.net het roer overnam van Patrick Develtere,  een opiniestuk geschreven over zijn thema voor deze dag: het belang van burgerorganisaties in het beleid.

73 reacties

  • guido taens

    6 jaar geleden
    Deze onnozelaar (dief,oplichter) heeft geloof ik nog nooit een pak slaag gehad van ARCO-bestolenen en dat zit er wel aan te komen op een maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag en zeker op zondag ,ook Uw partij-genoten,politiekers,senatoren,burgemeesters kunnen hun daar aan verwachten ,niet alléén op de verkiezingen ,nee,nee,effectief een gezond katholiek gelovig pak slaag op hun verbouwd bakkes.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Dat van die lokale politiek is wel waar. In deze gemeente houden de meeste schepenen zelfs geen zitdag. We zijn verkozen, we worden redelijk goed betaald om relatief weinig te doen, prima! Belangrijke beslissingen worden meegedeeld met een annonceke van 3 op 5 cm in het gemeenteblad, 10 dagen voor uitvoering. En met de burger praten is een verplicht nummertje eens om de 4 jaar enkele maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dan zijn ze plots 'bezorgd' en 'geïnteresseerd'. Hemeltergend.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wat doe je als je 800 000 mensen bestolen hebt ? Je veranderd van naam en begint dan uit te leggen hoe slecht de anderen zijn !
  • Rudy Mechelmans

    6 jaar geleden
    Je voorganger Develtere heeft het zinkend ARCO schip verlaten en krijgt als beloning van de Tjeven van Europese Unie een win for life! Weer een dik postje ZONDER inspraak van de burgers. Hypocrieten!
  • WALTER WIELANDT

    6 jaar geleden
    als er verkiezingen op komst zijn dan noemen ze ons burgers,,,,erna zijn we weer sponzen die uitgeknepen worden tot de laatste druppel !!!!!