/ AFP PHOTO / LUK BENIES
Volledig scherm
/ AFP PHOTO / LUK BENIES © AFP

Mitchelton-Scott voert op de flanken van de Etna een nummertje op: Chaves wint de rit, Yates pakt roze leiderstrui

GiroMitchelton-Scott heeft de 101ste Ronde van Italië een eerste keer gedynamiteerd. De Australische formatie gaf wielerles op de flanken van de Etna. Esteban Chaves en Simon Yates kwamen samen over de meet. De Colombiaan won de rit, zijn Britse ploegmakker kaapte de roze trui weg.

3 reacties

  • Alain Luppens

    6 jaar geleden
    Twee ploegmaats die de andere tureluurs rijden. Dan moet ik spontaan denken aan Riccó en zijn ploegmaat Piepoli... en we weten wat daar mee aan de hand was...
  • paul koudijs

    6 jaar geleden
    Yates als winnaar na een wel heel sterk nummertje. Ik vind het altijd verdacht als iemand er met kop en schouders bovenuit steekt in een bergetappe. Als hij dat de komende week nog een paar keer herhaalt, dan weten we bijkant zeker dat er iets niet klopt. Oh ja, Yates is in 2016 al een keer gepakt op doping.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Hoogdag met aankomst op de Etna? Is er ooit een sportwedstrijd op de Etna geweest? Heeft men daar extra wegen aangelegd om op die vaak actieve vulkaan aan te komen? Komt men aan in of aan de rand van de kraters van deze vulkaan? Aldus: De Giro komt helemaal niet op de Etna aan, wel halverwege de flanken van die vulkaan, ver, ver weg van de kratervelden.