Luigi Di Maio (l), leider van de Vijfsterrenbeweging, en Matteo Salvini, voorzitter van de Lega. Wordt een van hen de nieuwe premier, of komt er nog een derde kanshebber uit de bus?
Volledig scherm
Luigi Di Maio (l), leider van de Vijfsterrenbeweging, en Matteo Salvini, voorzitter van de Lega. Wordt een van hen de nieuwe premier, of komt er nog een derde kanshebber uit de bus? © AFP

Vijfsterrenbeweging en Lega op zucht van regeerakkoord: "Hopen Italië snel antwoorden te bieden"

In Italië hebben de extreemrechtse Lega en de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging meegedeeld dat ze op een zucht van een regeerakkoord staan. Beide partijen hebben "aanzienlijke stappen voorwaarts" gezet in de onderhandelingen over het premierschap en de samenstelling van de regering, zo stellen ze in een gemeenschappelijke mededeling. "We willen het land snel antwoorden en een politieke regering schenken."

11 reacties

  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Snel, de meeste Italianen weten al niet meer voor wie ze gestemd hebben.
  • Ivo Verherstraeten

    6 jaar geleden
    Hopelijk gaan ze door en sluiten ze de grenzen en komen in opstand tegen de ondergang Europa.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Net nu we een sterke, eendrachtige EU zouden moeten hebben om front te vormen tegen de VS! Trump wil niets liever dan dat de EU uit elkaar valt!
  • Erwin Lauwens

    6 jaar geleden
    Mr Deckers, Italië heeft de Euro, de lire was ervoor.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Wim Troch, volledig mee eens. Wat vele EU-fanaten niet weten of willen weten: “EU kost élke Vlaming élk jaar 339€!” zoek op: De EU brengt geen geld op, maar kost geld.