AFP
Volledig scherm
© AFP

Doorbraak in Spanje: Puigdemont duidt opvolger aan

BuitenlandDe gewezen Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is niet langer kandidaat om zichzelf op te volgen. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. De in Duitsland verblijvende separatist schuift meteen ook een opvolger naar voren: Quim Torra, een nieuwkomer in de politiek.

42 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Ferdinand Engelbeen,misschien is het tijd om te verhuizen naar Catalonië?Ben je een van die velen die hier roepen dat Spanje ondemocratisch is maar voor de zoveelste maal ook dit jaar weer aan die kust liggen?Je maakt je druk over een Frans sprekende Catawaal die fraude pleegde.Marc Baeyens,Puigdemont verdient inderdaad een standbeeld met daar bovenop een standbeeld van Manneke Pis.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Aan al die "democraten" hier: een meerderheid van het Catalaanse parlement wilde Puigdemont als minister-president. Madrid belet dat op alle mogelijke ondemocratische manieren en jullie geven Madrid gelijk? Verder even goed lezen wat er staat: de fractie van Puigdemont stelt Torra voor als nieuwe minister-president. Als ook de andere fracties van de meerderheid akkoord zijn is die democratisch verkozen, in tegenstelling tot die Francistische bezetster die Catalonië nu bestuurt.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Puigdemont verdient een standbeeld in Barcelona. De hardnekkigheid en inzet waarmee hij het Catalaanse volk heeft verdedigd is nog zelden gezien de laatste jaren. Natuurlijk heeft hij ook fouten gemaakt in zijn bezetenheid tot onafhankelijkheid.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Jean De Grande,het is zelfs zo ernstig dat de N(V)-A hielenlikkers (lees, een metertje hoger) ook dit jaar weer aan de Spaanse kust liggen te bruinen.
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Arm links gepeupel. Als het niet zo een ernstig probleem was zou ik kunnen lachen met die achterlijke commentaren.