Het Vlaamse huur­garantiefonds draait vierkant. Vier jaar na de oprichting hebben verhuurders zich amper aangemeld.
Volledig scherm
Het Vlaamse huur­garantiefonds draait vierkant. Vier jaar na de oprichting hebben verhuurders zich amper aangemeld. © photo_news

Vlaams huurgarantiefonds draait vierkant

Het Vlaamse huur­garantiefonds draait vierkant. Vier jaar na de oprichting hebben verhuurders zich amper aangemeld, zo blijkt vandaag uit cijfers die De Standaard opvroeg.

6 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Wat we zelf doen doen we toch o zogoed ! Boergeois op de pot ..
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    hoeveel nodeloze zakken werden gevuld met dit "fonds" men had beter eens huurder vertrokken die onbetaalde maanden aan eigenaar die rechtvaardige huur vroeg ! Wie overdreven huur vroeg valt uit de boot! simpel en rechtvaardig voor allen!
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Veel goedkoper en rendabeler: laat de verzekeraars toe een polis "huurgarantie" uit te brengen - te betalen door de huurder - als garantie voor de huishuur. Bij wanbetaling wegens werkloosheid, ongeval, onvermogen, enz... betaalt de verzekeraar de huur, die hij later mag recupereren bij de huurder. De gevallen, die de verzekeraar als onverzekerbaar beschouwt, moeten maar aankloppen bij het OCMW voor een dergelijke garantie.
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    Hoeveel mensen hebben daar weer een duur betaald postje gekregen om NIETS te doen? Van geld beheren als een goede huisvader hebben onze politici geen kaas gegeten.
  • caius lepidus

    6 jaar geleden
    zoals zoveel in dit land ! ten eerste de tijd van verandering ,in dit geval VERSLECHTERING ! en hoeveel instellingen gaat men nog creëren om politici te droppen ! kijk maar eens naar onze papierwinkel , ongelofelijk ,een kat vindt er haar jongen niet meer in terug .dit is de vereenvoudiging die al jaren word gepreekt en het resultaat :NADA , NOTJES !