Politiedetective Meghan Aguilar wijst naar foto's van het incident, vrijgegeven door de politie van Los Angeles. Uit de foto bleek volgens de politie dat de man tijdens de schermutseling het wapen van een agent greep.
Volledig scherm
Politiedetective Meghan Aguilar wijst naar foto's van het incident, vrijgegeven door de politie van Los Angeles. Uit de foto bleek volgens de politie dat de man tijdens de schermutseling het wapen van een agent greep. © AP

Politie Los Angeles schoot ongewapende dakloze dood en moet nabestaanden nu twee miljoen dollar

De politie van Los Angeles moet aan de nabestaanden van een dakloze man met psychische problemen die in 2015 door agenten werd doodgeschoten twee miljoen dollar (1,67 miljoen euro) schadevergoeding betalen. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse stad bepaald in een proces van de nabestaanden tegen de politie.

8 reacties

  • Mady Vermeulen

    6 jaar geleden
    Goed gek die rechter. Waar waren immers de nabestaanden om de dakloze onder de pannen en aan psychische hulp te helpen toen hij nog leefde? En wie gaat zo'n belachelijk hoge nep-schadevergoeding moeten ophoesten? Het klopt dat er veel politiegeweld is in de VS, maar is het hier beter?
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Beter was geweest ,dat geld aan de daklozen zorg te geven.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Die agenten hoorden gewoon in de gevangenis wegens moord.
  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    Nabestaanden die niets deden voor hun dakloos familielid, 0,0 miljoen dollar ja...
  • Patrick Coen

    6 jaar geleden
    Wat is dat nu weer voor onzin? Nu zijn er plots nabestaanden, maar de man was wel dakloos. Hebben die nabestaanden er dan nooit aan gedacht de man te helpen?