Bijna tweeduizend nieuwe parkeerplaatsen op combiparkings in Brusslse Rand

© svg

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil het aantal parkeerplaatsen en fietsenstallingen aan 45 tram- en treinstations rond Brussel fors opdrijven. In de komende drie jaar komen er 1.905 plaatsen bij voor de auto en 2.143 extra plaatsen voor de fiets, verspreid over veertien locaties. Zo ontstaan er grotere combiparkings, die een vlotte combinatie tussen auto, fiets en het openbaar vervoer mogelijk maken.

Concreet gaat het om een investering van in totaal 30 miljoen euro. Op termijn wordt de capaciteit voor auto’s meer dan verdubbeld. Het aantal parkeerplaatsen voor de auto stijgt van 5.161 vandaag naar 11.060 in de toekomst (+114%). Het aantal fietsenstallingen wordt zelfs verdrievoudigd: van 3.605 vandaag naar 11.160 in de toekomst (+209%). Een deel van die extra capaciteit moet al op korte termijn gerealiseerd worden. Weyts gaat in de komende 3 jaar op 14 locaties werk maken van 1.905 extra plaatsen voor de auto en 2.143 extra plaatsen voor de fiets. Goed voor een investering van 9,5 miljoen.

De Vlaamse Rand is een van de meest filegevoelige regio’s van het land. In 2019 starten bovendien de Werken aan de Ring: een grootscheepse investering in 20 km Ring rond Brussel, 40 km fietsinfrastructuur en 60 km tramsporen van en naar Brussel. “We willen niet vermanen of verbieden, maar mensen wel verleiden om hun wagen te laten staan voor minstens een déél van de weg naar het werk”, zegt Weyts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen