Joseph James DeAngelo tijdens een zitting in de rechtbank van Sacramento eind vorige maand.
Volledig scherm
Joseph James DeAngelo tijdens een zitting in de rechtbank van Sacramento eind vorige maand. © AP

Seriemoordenaar 'Golden State Killer' officieel beschuldigd van 12 moorden

Joseph James DeAngelo, een voormalige Amerikaanse politieman die ervan verdacht wordt een seriemoordenaar te zijn, is intussen al in beschuldiging gesteld voor twaalf moorden. De 'Golden State Killer' pleegde de feiten in de jaren zeventig en tachtig in de staat Californië.

0 reacties

  1. Zijn tekorten in onze bloedvoorraad binnenkort verleden tijd dankzij darmbacterie? Nieuwe studie schept hoop
    PREMIUM

    Zijn tekorten in onze bloedvoor­raad binnenkort verleden tijd dankzij darmbacte­rie? Nieuwe studie schept hoop

    Regelmatig krijgen we te horen dat de Vlaamse bloedvoorraad onder druk staat. Soms moet men zelfs rantsoeneren omdat we bepaalde bloedgroepen tekort hebben. Maar nu ontdekten onderzoekers dat een bacterie uit onze darmen die tekorten binnenkort mogelijk kan oplossen. Over welke bacterie gaat het en hoe wordt die dan ingezet? En waarom kan je ook alweer niet zomaar bloed uitwisselen? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters licht de mogelijke doorbraak toe.
  2. Heeft Golden State Killer nog meer moorden op kerfstok? Verdachte nu ook gelinkt aan dood moeder en zoontje, waarvoor onschuldige 38 jaar in cel zat
    Buitenland

    Heeft Golden State Killer nog meer moorden op kerfstok? Verdachte nu ook gelinkt aan dood moeder en zoontje, waarvoor onschuldi­ge 38 jaar in cel zat

    De Amerikaanse politie onderzoekt of de man die ervan wordt verdacht de Golden State Killer te zijn ook achter de moord zit op een moeder en haar kind 40 jaar geleden in Simi Valley, Californië. Rhonda Wicht (24) en haar zoontje Donald (4) werden in 1978 gedood. De vrouw was geslagen en verkracht, de jongen verstikt in zijn slaap. Kort na de feiten werd de ex van de vrouw veroordeeld als moordenaar. Na 38 jaar in de gevangenis pleitte nieuw DNA-onderzoek hem echter vrij. Datzelfde DNA-onderzoek zou nu in de richting kunnen wijzen van Joseph James DeAngelo (72).