Nachtelijke aanvallen van Israël tegen Iraanse doelwitten in Syrië.
Volledig scherm
Nachtelijke aanvallen van Israël tegen Iraanse doelwitten in Syrië. © AFP

Iran: "Syrië heeft volste recht op verdediging"

Iran veroordeelt de Israëlische aanvallen op Syrië en zegt dat zijn bondgenoot het volste recht heeft zich te verdedigen tegen deze agressie. "De internationale gemeenschap wakkert die aan door erover te zwijgen", zegt de woordvoerder van het Iraans ministerie van Buitenlandse Zaken, Bahram Qasemi.

8 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Israël heeft geleerd uit de geschiedenis. Wie met zich laat sollen, wordt met huid en haar opgevreten. Onze linkse partijen en instellingen moeten nog veel leren.
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Iran verdedigt Syrie door troepen te plaatsen in Syrie. Ja watte. Wie gelooft ajathollas? Nog niet genoeg gezien wat die predikers preken hier in belgie.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Inderdaad Syrië heeft recht op verdediging, zoals Rusland die partij gekozen heeft. Maar de Russen gebruiken Syrië niet als springplank om Israël aan te vallen en allerlei terreur groepen te steunen. Hopelijk komt de sjah snel terug voor Iran van de middeleeuwen in de pre-middeleeuwen belandt.
  • Mady Vermeulen

    6 jaar geleden
    Iran vindt allicht ook dat Syrië het recht heeft om zich met gifgas te verdedigen tegen de eigen bevolking?
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Iran profiteert net zoals turkijen met militairen Op het grondgebied te zetten in Syrie de turken om de Koerden uit te moorden en iran om isreal aan te vallen so go Isreal