BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Met 2,3 promille achter stuur: "Mijn kleinkind had pony gekregen"

Enkele opvallende zaken trokken deze week onze aandacht in de politierechtbank. Een vrouw (46) die in Oudenaarde 90 reed in een zone 50 om op tijd op proclamatie van haar zoon te zijn. J.D. (69) die de nieuwe pony van zijn kleinkind vierde met flessen wijn, en met 2,3 promille alcohol in zijn bloed toch nog achter het stuur kroop. Een vaste klant van de politierechtbank Oudenaarde die naar eigen zeggen geen vluchtmisdrijf pleegde, maar weg stapte omdat hij de taal niet verstond. En S. V.D.B. uit Brakel die met 107 (!) km per uur door de bebouwde kom van Zottegem scheurde. 

16 reacties

  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Vraag me af waarom men nog politierechtbanken heeft....ah ja..juist om verkeerscriminelen vrij te spreken, voorwaardelijk te geven, niet bestaande rijbewijzen nog eens af te pakken en daders te laten lopen..Die rechtbanken is gewoon weggesmeten geld..
  • cools ronny

    6 jaar geleden
    Wat een klucht allemaal leugenaar
  • teko salverda

    6 jaar geleden
    Ja, Roger Vanachterlijk. Wat een ontzettende domme overheid om de max. snelheid te verlagen. En dat terwijl iedereen weet: hoe sneller, hoe veiliger. En bovendien voel je dan niets meer als je toch nog aangereden wordt. Beter dan pijn lijden en lange tijd herstellen in het ziekenhuis.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Dat haalt zeker de top 10 van beste uitvluchten.
  • PAUL Meuleman

    6 jaar geleden
    Moeten advocaten die al die dwaze uitvluchten verzinnen ook niet eens aangepakt worden? vb.: bij duidelijke dwaasheden gedurende 2 weken niet meer voor de rechtbank mogen pleiten...