Direct naar artikelinhoud
festivals

Tentenbouwer G3 is failliet, en dat is slecht nieuws voor festivalgangers

Rock Werchter is slechts een van de vele festivals die een beroep doen op G3 Presents.Beeld BELGA

Slecht nieuws voor de tienduizenden festivalgangers aan het begin van het festivalseizoen. G3 Presents, dat de tijdelijke accommodatie bij tientallen festivals verzorgt, is failliet.

Het faillissement wordt bevestigd door oprichter Chris Dijk en curator Nils Reerink aan de Nederlandse site RTL Z. Meteen rijst een probleem aan de vooravond van het drukke festivalseizoen. G3 Presents verzorgt immers voor zo'n 30 festivals in Europa tijdelijke accommodatie voor de organisaties en de bezoekers.

Op de website van G3 worden er dit festivalseizoen onderkomens geleverd aan onder andere Amsterdam Open Air en Pinkpop in Nederland, en in ons land aan Rock Werchter en Tomorrowland. Bij Rock Werchter zegt woordvoerster Nele Bigaré dat ze ook net op de hoogte is van het faillissement. "We zijn het aan het onderzoeken. Problemen lossen we op, accommodaties zullen er zijn. Festivalgangers mogen hier geen hinder van ondervinden."

Curator Nils Reerink kan nog niet zeggen wat de reden van het bankroet is. "Het faillissement is twee dagen geleden uitgesproken, en ik moet nog beginnen met het onderzoek naar de oorzaken. Mijn eerste focus is echter om snel een doorstart te realiseren, en zo het festivalseizoen te redden. We zijn daarvoor met diverse partijen in gesprek", zegt hij aan RTL Z.

'Problemen lossen we op. Festivalgangers mogen hier geen hinder van ondervinden'
Nele Bigaré (Rock Werchter)

Mogelijk zouden organisatoren van de gedupeerde festivals betrokken partij zijn bij een mogelijke doorstart. "Over hun identiteit doe ik geen uitspraken. Het kan zijn dat er één kandidaat doorstart, maar een combinatie is ook mogelijk", luidt het.

Reerink wijst erop dat het moederbedrijf G3 Holding nog niet failliet is. "Verschillende activiteiten zijn ondergebracht in verschillende dochtervennootschappen. Daarvan zijn G3 Presents en G3 Events failliet. Die verzorgden de accommodatie bij de festivals." Bij de failliete bedrijven werken achttien mensen in Nederland, en nog vier in het Verenigd Koninkrijk.

"Het belangrijkste is nu dat G3 alle contracten kan uitdienen. Ik heb goede hoop dat er een doorstart komt. Mogelijk is er volgende week al witte rook. Maar garanties zijn er niet."