Ook vorig jaar werden al honderden soldaten opgepakt en berecht voor hun vermeende deelname aan de mislukte staatsgreep.
Volledig scherm
Ook vorig jaar werden al honderden soldaten opgepakt en berecht voor hun vermeende deelname aan de mislukte staatsgreep. © AFP

Turkije pakt 150 soldaten op wegens banden met Gülen-beweging en betrokkenheid bij staatsgreep

De Turkse politie heeft 150 soldaten opgepakt die banden zouden hebben met de prediker Fethullah Gülen, die volgens Ankara achter de mislukte staatsgreep van juli 2016 zat. Dat is meegedeeld door het Turkse nieuwsagentschap Anadolu.

18 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Hij zal tot in de eeuwigheid zijn geënsceneerde staatsgreep uitbuiten door regelmatig wat onschuldigen hun leven te verwoesten.
  • frans Vermeylen

    6 jaar geleden
    Erdogan is een stuk crapuul! En iedereen weet dat die mensen onschuldig zijn maar een dictator heeft alle macht en dan zijn er hier in België die die man nog verdedigen! Al wie Erdogan zo goed vindt, mag gerust ginder gaan wonen want zo iemand hoort hier niet thuis!
  • hasso Naciye

    6 jaar geleden
    Geen paniek er zijn veel plaatsen vrij in de gevangenissen wie wil mag gaan . als ze onschuldig zijn zullen ze rap vrij zijn. Erdogan doet zijn werk . Macron doet ook zijn werk in Frankrijk noodtoestand al 3 jaar
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Eerst de top van het leger de laan uitgestuurd en sommigen in den bak en nu het voetvolk!Zijn enige mogelijke degelijke tegenstander is het leger want die garandeerden in het verleden de visie van de Ataturk .Erdogan weet dat maar al te goed.Hij begint aan vervolgingswaanzin te lijden dus normaal dat hij overal vijanden ziet.De dag komt dat het volk hem zal berechten!
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk kunnen ze ook nog een eerlijk proces verwachten in Erdogans superdemocratie volgens zijn Belgische aanhangers.