Geodriehoek van Hema meet verkeerd

© Archief

Leerlingen die gebuisd zijn voor hun wiskundetoets, kunnen de schuld misschien op Hema steken. De Nederlandse winkelketen verkocht immers geodriehoeken waarop te veel streepjes staan. Dat bevestigt een woordvoerster van Hema na berichten daarover in Nederlandse media. Mogelijk lag de driehoek ook in Belgische vestigingen.

Het was een alerte Nederlandse studente die de drukfout opmerkte. Tussen 50 en 60 staan op de driehoek elf streepjes en tussen 60 en 70 tien streepjes, waar dat er normaal negen moeten zijn. “Wie 54 graden wil tekenen, zal iets fout tekenen”, zegt de woordvoerster.

Hema heeft maar één soort geodriehoek in zijn assortiment, maar het is nog niet duidelijk in welke vestigingen ze werden verkocht. “We zijn aan het onderzoeken aan welke winkels het product is geleverd”, zegt de woordvoerster. Het is niet uitgesloten dat de foute driehoek ook in Belgische winkelrekken terecht is gekomen. De verkoop is nu opgeschort en Hema roept studenten op goed te controleren of ze een correcte geodriehoek gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen