© Photo News

Hamburg zet coach Labbadia op straat

Bruno Labbadia is niet langer coach van het Duitse Hamburg. Dar heeft HSV zondag laten weten op de clubwebsite. Hamburg leed zaterdag op de vijfde competitiespeeldag in de Bundesliga een 0-1 thuisnederlaag tegen Rekordmeister Bayern München en zit met een één op vijftien in erg vieze papieren.

De nederlaag van zaterdag was wel ongelukkig. Lange tijd leek HSV een punt te pakken in het thuisduel met koploper Bayern München, maar in de 88ste minuut werd het alsnog 0-1 door een goal van Joshua Kimmich. Met één punt staat HSV voorlopig op een zeventiende en één na laatste plaats in de stand. Het heeft één punt meer dan rode lantaarn Schalke 04, dat zondag nog aan de bak moet tegen Hoffenheim.

De 50-jarige Labbadia stond sinds april 2015 opnieuw aan het roer bij de club uit Hamburg, eerder leidde hij het eerste elftal ook al eens in het seizoen 2009-2010.

“Deze stap is volgens ons noodzakelijk gezien de resultaten”, verklaarde HSV-voorzitter Dietmar Beiersdorfer zondag op de clubwebsite. “Er is een andere trainer nodig om na de teleurstellende seizoensstart voor een sportieve ommekeer te zorgen.”

Naast Labbadia verlaten ook zijn assistenten Eddy Sözer en Bernhard Trares de club. Hamburg gaat nog op zoek naar een nieuwe T1.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer