Palestijnse betogers kwamen vandaag op straat om te protesteren tegen Donald Trumps beslissing om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen.
Volledig scherm
Palestijnse betogers kwamen vandaag op straat om te protesteren tegen Donald Trumps beslissing om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. © AFP

Buitenlandse Zaken waarschuwt Belgen in Jeruzalem en omgeving: "Blijf weg van betogingen"

Buitenlandse Zaken roept Belgen in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook op tot verhoogde waakzaamheid en om "weg te blijven van deze betogingen en samenscholingen". Dat staat te lezen op de website van Buitenlandse Zaken.

6 reacties

  • Alex De Meester

    6 jaar geleden
    Christine.... Palestina (ofwel Brits mandaat) omvat Syrië, Jordanië en Israël. Spreek je over de Palestijnen dan spreek je over de bewoners van die landen. Raar toch, dat Palestina als staat niet bestaat? Of beter: nooit bestaan heeft. De westelijke jordaanoever is - terecht - bezet via een inval op Israël, ook zo voor de Golanhoogte. De Gazastrook is geschonken tijdens onderhandelingen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ben Van Loon : Geen punt uit. 'Egypte, Jordanië en etc' zijn niet de landen van herkomst van de Palestijnen. Het is daar waar Palestijnen naartoe gevlucht zijn toen ze manu militari verdreven werden. Voeg er aan toe Liban (slachting in vluchtelingenkampen Sabra en Shatila) en zelfs Irak. Verdreven zonder compensatie voor hun eeuwenoude gronden. Feiten zijn feiten.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Met dank aan President Trump die ondanks de raad van zijn bondgenoten toch eigenzinnig zijn ambassade verhuist naar Jeruzalem. Dat zal hem nog zwaar oprispen.. De vrede tussen Palestina en Israeli is nog nooit zo ver weg geweest. Dat ging President Trump toch oplossen! IDIOOT !!
  • Ben Van Loon

    6 jaar geleden
    Stuur die zogenaamde Palestijnen terug naar hun landen van herkomst: Egypte, Jordanië, etc. Jeruzalem was en is de hoofdstad van Israël. Punt uit!
  • Daniel Nicolas

    6 jaar geleden
    België erkent nu dat Israël met scherp schiet op manifestanten. Waarom dan niet alle betrekkingen verbreken? Zijn de Universele verklaring van de rechten van de mens niet meer van toepassing?