Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tijdens een gedeelde persconferentie met zijn Zuid-Koreaanse collega Kang Kyung-wha in Washington.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tijdens een gedeelde persconferentie met zijn Zuid-Koreaanse collega Kang Kyung-wha in Washington. © AFP

VS wil Noord-Korea economisch helpen als het "snel" kernwapens opgeeft

De Verenigde Staten zijn bereid Noord-Korea economisch te helpen indien Pyongyang "moedige maatregelen" neemt met het oog op een "snelle denuclearisering". Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vandaag aan de pers.

10 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Kim zal snel beseffen dat VS veel betere en krachtigere business partner is dan die onbetrouwbare Chinezen en zo wint iedereen
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Grapjassen , kijk maar naar Iran . Trump is knetter en diegenen die ervoor gestemd hebben nog meer .
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Hola, daar gaan ze weer. Ze willen "helpen" noemt dat: het land in hun greep nemen zodat het met economische middelen kan gedwongen worden om "de juiste" beslissingen te nemen, net als bij ons sinds "de bevrijding".
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    De amerikanen staan bekend dat ze hun overeenkomsten niet nakomen. Laatste feit is de Irandeal. Het is eigenlijk al begonnen met de indianen. Bijna alle overeenkomsten zijn geschonden. Door de blanke man, de nieuwbakken amerikaan.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Goed voorstel, maar of dat gaat lukken ? Daarna zullen we de schuldenberg van de Amerikanen en de Russen helpen afbouwen, als ze hun kernwapens opgeven.