Wilde achtervolging in Brussel: “Vier wagens geraakt, twee inzittenden gearresteerd”

© BELGA

In Brussel is een wilde achtervolging geëindigd met een arrestatie. Een patrouille merkte een geseind voertuig op in Neder-Over-Heembeek, op de Korte Groeneweg. Meteen zette de bestuurder de vlucht in. Pas nadat hij “vier à vijf” andere voertuigen raakte, kwam het voertuig tot stilstand. “De inzittenden zijn te voet gevlucht, één van hen hebben we kunnen arresteren”, aldus Olivier Slosse, de woordvoerder van lokale politie. In de vooravond kon de politie de tweede inzittende arresteren.

adm

“Een patrouille merkte een geseind voertuig op, in het kader van een diefstal”, aldus de woordvoerder. “De agenten hebben meteen de achtervolging ingezet. Tijdens het vluchten werden vier à vijf voertuigen geraakt. Op de Antwerpsesteenweg is het voertuig tot stilstand gekomen en zijn de twee inzittenden te voet verder gevlucht. De agenten hebben één inzittende kunnen arresteren, de andere kon ontkomen.” Na een zoekactie kon ook voortvluchtige ingerekend worden.

De helikopter heeft onder meer boven het Maximiliaanpark gecirkeld, maar de politie wijst erop dat dit niets te maken had met de transmigranten in het park.

Overigens werden, volgens Het Laatste Nieuws, de agenten volgens bekogeld tijdens de arrestatie vanuit een appartementsgebouw, maar dat kon de woordvoerder niet bevestigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen