twitter @PortofAntwerp
Volledig scherm
© twitter @PortofAntwerp

Na 16 dagen en 11.000 kilometer: eerste Zijderoute-trein uit China aangekomen in haven Antwerpen

De eerste, exclusief voor Antwerpen bestemde Zijderoute-trein is  aangekomen in de Antwerpse haven. "We zijn al lang bezig met deze rechtstreekse treinverbinding en het is daarom een belangrijke mijlpaal in onze handelsrelaties met China", zegt Luc Arnouts, directeur internationale netwerken Havenbedrijf Antwerpen.

21 reacties

  • Brahim Brahim

    6 jaar geleden
    @micheline gevers. Wat heeft deze handelsrelatie te maken met werkloosheid en leeg terugrijden
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Werkloosheid in België. Jullie denken toch niet dat die trein leeg terug naar China rijdt. Ik ben er zeker van dat de nodige containers voor export naar China al klaar stonden voor die trein hier aankwam. Containers die gevuld weden door materiaal waar de Belgische arbeiders aan gewerkt hebben; "Made in Belgium"
  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    @Rik Bogaert, niks stroom Goederentreinen sporen in het algemeen op mazout en dat zie ook op de afgebeelde trein. Enkel de goederentreinen van de nmbs rijden op stroom want zelf andere vervoerfirma's zoals vb captrain, crossrail enzo rijden ook op mazout.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Van een dure stunt gesproken. Kan het nog decadenter?
  • pierre de smet

    6 jaar geleden
    Is dit het gevolg van het etentje van prins Laurent ? Ze beseffen niet dat China een wereldleider aan het worden is op economische gebied . Zelf B& D laat er spullen maken en op hun verpakking staat dan made in BDR