© EPA

Kenenisa Bekele wint marathon Berlijn in toptijd

Kenenisa Bekele heeft zondag zijn grootste succes op de marathon geboekt. De 34-jarige Ethiopiër, meervoudig wereld- en olympisch kampioen op de baan, won de 43e editie van de befaamde marathon van Berlijn in 2u03:03 en daarmee bleef hij slechts zes seconden boven het wereldrecord van de Keniaan Dennis Kimetto (2u02:57).

De Keniaan Wilson Kipsang was de grote smaakmaker in de befaamde race over 42,195 kilometer door de Duitse hoofdstad. Hij maakte het tempo en wist enkele keren Bekele op kleine achterstand te zetten, maar de Ethiopiër kwam steeds terug en sloeg op zijn beurt na veertig kilometer een gaatje. Kipsang finishte als tweede in 2u03:13, diens landgenoot Evans Chebet (2u05:31) kwam als derde over de streep.

Bij de vrouwen ging de overwinning - voor de derde keer al - naar de Ethiopische Aberu Kebede (2u20:45).