© Kevin Geurtjens

Nederlandse politie wordt beschoten vanuit auto met Belgische nummerplaat: drie gewonden, vier arrestaties

Bij een achtervolging in Weert zijn zondagmiddag vier verdachten aangehouden in een auto met Belgische nummerplaat. De politie wilde de auto staande houden om te controleren, daarop werd er vanuit het voertuig op de agenten geschoten. Daarop werd de achtervolging ingezet.

1Limburg

De politie wilde de auto met Belgisch kenteken zondagmiddag in Venlo controleren op verdovende middelen.

AchtervolgingDe verdachten trapten echter het gaspedaal in, schoten op de politieauto en gingen er vandoor. De politie zette de achtervolging in. Op de Ringbaan-Noord in Weert werd de Belgische auto tot stilstand gedwongen.

De vier verdachten namen de benen, waarop de agenten het vuur openden. Drie verdachten raakten daarbij gewond, de vierde werd gearresteerd.

TraumahelikopterDe hulpdiensten waren massaal ter plaatse. Er landde ook een traumahelikopter naast de weg voor medische assistentie. De drie gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

RijksrechercheDe Rijksrecherche is ingeschakeld om een onderzoek naar het incident te doen. De Ringbaan-Noord zal daarom nog enkele uren dicht blijven.

Aangeboden door onze partners