Kirsten Stewart, Lea Seydoux, Khadja Nin, Ava DuVernay, Cate Blanchett en Agnes Varda.
Volledig scherm
Kirsten Stewart, Lea Seydoux, Khadja Nin, Ava DuVernay, Cate Blanchett en Agnes Varda. © Getty Images

Meer dan 80 vrouwen uit filmwereld eisen gelijke verloning

Op het filmfestival van Cannes hebben zaterdag 82 filmvrouwen, onder wie juryvoorzitter Cate Blanchett, gevraagd om einde te maken aan de loonkloof tussen mannen en vrouwen in hun sector. De vrouwen hadden voor hun actie de trappen van het festivalpaleis beklommen.

9 reacties

  • dirk maes

    6 jaar geleden
    Alle mannenhaatsers op 1 podium en wij moeten daar fan van zijn?
  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    82 vrouwen tegen 1688 mannen, ja sé dan moeten vrouwen maar wat gedrevener zijn om ook films te maken zeker. Ik heb nog nooit vrouwen weten klagen over het feit dat ze ondervertegenwoordigd zijn bij de metsers, stukadoors, hoogspanningspaalschilders, plaatsers van gsm masten enz... Raar hé dat ze telkens komen zagen als het in hun kraam past?
  • Kathleen Vancutsem

    6 jaar geleden
    Zeer opvallend...al de mannelijke reacties hieronder zijn tegen gelijkheid...straf! Of moet ik zielig of egoistisch of gewoonweg lomp zeggen...? We zullen de rollen eens omdraaien en als vrouw na t werk thuiskomen en in de zetel gaan zitten... dat wordt plezant!
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    Alsof alle mannen evenveel betaald worden. Beginnende acteurs, beroemdheden, etc... Voor mij zijn er maar weinig actrices waar ik voor naar de film ga.
  • Doe Normaal

    6 jaar geleden
    en ik eis een verloting die gelijk is aan die van hun