Netta in actie.
Volledig scherm
Netta in actie. © REUTERS

Zo wint grote favoriet Israël het 63ste Songfestival (Belgische vakjury had vinger duidelijk niet aan de publiekspols)

Niet Cyprus, zoals de bookmakers dachten, maar publieksfavoriet Israël heeft het 63ste Songfestival gewonnen. Cyprus werd tweede. En zo mag de wereld de volgende weken en maanden gaan kakelen op de tonen van ‘Toy’ in een liedjescircus dat ons niet meer echt kon begeesteren wegens onze kandidate Sennek in de halve finale al uitgeschakeld. Zangeres Laura Groeseneken strandde er op een twaalfde plaats.

362 reacties

  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    hoe stommer het liedje hoe meer kans dat je gaat winnen dus vlaanderen kan mss eens de finale halen want zij sturen altijd al stomme nummers naar ginder geef mij dan maar de waalse inzendingne die zijn stukken beter en ook al winnen ze niet ze draaien wel mee in de top lijsten
  • Van Camp Robin

    6 jaar geleden
    Tijd om Pas de Deux terug van stal te halen, dan hebben we nog eens kans om te winnen. Wat een Euro'klucht'festival was dat.
  • Celor Weityens

    6 jaar geleden
    Hoho mensen, als we hier iets negatief schrijven zijn we een azijnpisser. We hebben trouwens evenveel recht om hier te reageren als iemand anders. We zijn nu eenmaal niet allemaal geitenwollensokken dragers die overal regenbogen en schattige diertjes zien, nee sommige mensen zijn realistisch.Het winnende liedje is rotslecht. Die zogenaamde boodschap die erachter zit verdwijnt in het niets als de rest van de song zo belachelijk kinderlijk is.
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Het lied van Israël heeft met muziek helemaal niets te maken.De boodschap? Een boodschap die al dik afgezaagd is.Net als Monica Lowinsky, die nu ook afkomt met #Meetoo, maar terzelfder tijd er dan bij zegt dat ze wel verliefd was op Bill Clinton.Haar 2de boodschap is dan een heel goedkoop excuus.Voor zij die het nog niet wisten: Muziek is melodie , ritme EN harmonie. Helemaal niks van te merken in dit nummer.
  • willy zachel

    6 jaar geleden
    tijd dat men die zever afschaft